Nicolas Sarkozy i-a interzis fiului său să candideze în alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy i-a interzis fiului său Jean, în vârstă de 25 de ani, să candideze în alegerile legislative în circumscripţia Neuilly-Puteaux, iar candidatura acestuia a fost blocată de către UMP, potrivit Le Parisien, relatează Le Figaro în ediţia electronică de marţi.

Jean Sarkozy, discret în urma afacerii Epad, a fost săptămâna trecută la Palatul Élysée pentru a obţine susţinerea tatălui său faţă de această candidatură. "Proastă idee. Familia Sarkozy trebuie să fie discretă şi va fi discretă", i-ar fi replicat acesta.

După mai multe zile de polemică, Jean Sarkozy a fost nevoit să renunţe, la sfârşitul lui 2010, să mai încerce să obţină postul de preşedinte al Epad, o instituţie publică în domeniul Apărării, din cauza unor puternice suspiciuni de nepotism. Numirea eşuată la conducerea Epad a lui Jean Sarkozy, la vremea respectivă consilier general în Hauts-de-Seine şi student în anul doi la drept, a fost durr criticată de opoziţie şi respinsă de către public.

La vremea respectivă, Nicolas Sarkozy şi-a apărat fiul. Prin el, "eu sunt cel vizat", dădea el asigurări, într-un interviu pentru Le Figaro, pe 16 octombrie. Însă, fără succes.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite