Secretarul general al ONU: Este nevoie de un nou model de creştere economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a avertizat că eforturile actuale de depășire a crizei economice globale nu sunt însoțite de crearea de locuri de muncă, de eliminarea inegalității și a sărăciei. Ca urmare, a afirmat oficialul ONU, este nevoie de un nou model de creștere economică.

„Să privim lucrurile așa cum sunt. Vechiul model nu mai este bun. Trebuie să adoptăm un nou model de creștere economică. Se impune o nouă paradigmă bazată pe o economie stabilă, pe locuri de muncă decente şi pe oportunităţi pentru toţi", a declarat, joi, secretarul general al ONU, la o reuniune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York.

De la începutul crizei, milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă și, prin urmare, veniturile, a subliniat secretarul general al Naţiunilor Unite, notează serviciul de presă al ONU.

„La nivel mondial, în următorii zece ani, trebuie create peste 400 de milioane de locuri de muncă", a estimat Ban Ki-moon.

Potrivit lui, incapacitatea de a rezolva criza locurilor de muncă şi problema inechităţii sociale riscă să bulverseze stabilitatea politică la nivel mondial.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite