New York, la mezat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul ar putea vinde şosele, poduri şi tuneluri pentru a acoperi uriaşul deficit bugetar New York se confruntă cu o criză financiară mai gravă decât s-a aşteptat. Deficitul fiscal se va

Statul ar putea vinde şosele, poduri şi tuneluri pentru a acoperi uriaşul deficit bugetar

New York se confruntă cu o criză financiară mai gravă decât s-a aşteptat. Deficitul fiscal se va ridica la 6,4 milioane de dolari în 2008, a avertizat recent guvernatorul.

După ce a anunţat apropierea unui dezastru economic, guvernatorul David Paterson a convocat miercuri o sesiune de urgenţă a Adunării Legislative a statului.

Cu acest prilej, el a atras atenţia că statul New York ar putea fi nevoit să vândă şosele, poduri şi tuneluri pentru a acoperi un uriaş deficit bugetar. Într-un neobişnuit discurs televizat, guvernatorul democrat a vorbit despre parteneri privaţi implicaţi în vânzarea de active de stat.

Scădere şocantă cu 97%

"Nu putem aştepta sperând că problemele se vor rezolva de la sine", a spus Paterson. "În aceste vremuri, este nevoie să trecem la acţiune, şi astăzi vă promit că se va trece la acţiune", a adăugat el.

Fondurile provenite din impozitele pe profit de la cele 16 cele mai mari bănci, care atingeau 173 de milioane în iunie 2007, au scăzut la 5 milioane de dolari, potrivit estimărilor făcute luna trecută. Este vorba despre o scădere şocantă cu 97%", a subliniat guvernatorul David Paterson.

Critici pentru vânzarea unei închisori

"Vânzarea" de active de stat s-a mai încercat în trecut în perioade cu dificultăţi economice, fiind foarte condamnată de opinia publică. Cel mai cunoscut exemplu este vânzarea închisorii Attica în 1991, care a adus prejudicii statului în anii următori.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite