Neonaziştii ruşi din Israel îi atacă pe străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia statului Israel a raportat ieri dezmembrarea unei bande neonaziste ai cărei membri sunt acuzaţi de o serie de atacuri împotriva străinilor, homosexualilor şi evreilor religioşi.

Poliţia statului Israel a raportat ieri dezmembrarea unei bande neonaziste ai cărei membri sunt acuzaţi de o serie de atacuri împotriva străinilor, homosexualilor şi evreilor religioşi.

Extrema-dreaptă occidentală, xenofobă şi, cel mai sigur, antisemită, şi-a găsit un corespondent nu doar rusesc, ci unul chiar semit: neonaziştii israelieni, la fel de xenofobi.

Culmea paradoxului e şi mai înaltă la neonaziştii din Israel decât la cei din Rusia: după ce Hitler a măcelărit milioane de evrei din Europa şi alte zeci de milioane de europeni de diferite naţionalităţi, între care milioane de ruşi, au murit în luptele împotriva Reichului cotropitor, neonaziştii israelieni, sau ruşi, se închină la portretele Fuhrerului - întocmai precum cei germani.

Toţi cei opt suspecţi, arestaţi în urmă cu o lună, au vârste între 16 şi 21 de ani, cetăţenie israeliană şi origine în fosta URSS - de unde au sosit în baza Legii Întoarcerii, care permite oricui are cel puţin un bunic evreu să primească cetăţenia Israelului. La domiciliile arestaţilor au fost găsite uniforme naziste, portrete ale lui Adolf Hitler, arme şi explozibili. Arestările vin după un an de anchetare a "desacralizării" sinagogii din oraşul Petah Tikva, prin graffiti cu zvastici naziste şi numele lui Hitler.

Poliţia a explicat că neonaziştii israelieni îi vizau pe homosexuali, drogaţi şi pe localnicii care poartă pe cap tradiţionala kippa evreiască. "Este greu de crezut că există simpatizanţi ai ideologiei naziste în Israel, dar este un fapt", s-a uimit şi Revital Almog, oficialul care a condus investigaţia poliţienească.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite