Neonazişti din trei ţări, arestaţi în Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Novi Sad a intervenit după ce extremiştii au atacat un grup de manifestanţi antifascişti. Poliţia sârbă a arestat 56 de neonazişti la Novi Sad, oraş situat la 50 de kilometri

Poliţia din Novi Sad a intervenit după ce extremiştii au atacat un grup de manifestanţi antifascişti.

Poliţia sârbă a arestat 56 de neonazişti la Novi Sad, oraş situat la 50 de kilometri nord de Belgrad, după ce aceştia s-au confruntat cu demonstranţii antifascişti. 15 dintre cei arestaţi sunt slovaci. Jandarmii au găsit asupra lor cuţite, svastici, steaguri şi materiale de propagandă naziste. Oamenii legii au arestat şi opt bulgari la Belgrad, care intenţionau să se alăture demonstranţilor.

Incidentele s-au declanşat în momentul în care neonaziştii au început să arunce cu sticle şi pietre în direcţia unui grup de militanţi antifascişti care defilau în centrul oraşului Novi Sad, cel mai mare oraş din Voievodina. Militanţii antifascişti s-au adunat la apelul mai multor partide şi organizaţii, pentru a protesta faţă de o manifestaţie organizată de grupul neonazist Nacionalni Stroj, care a fost interzis de poliţie.

Adepţii grupării intenţionau să protesteze faţă de desprinderea provinciei Kosovo de Serbia. Liderul mişcării de extremă dreaptă, Goran Davidovic, supranumit Fuhrerul, se află printre cele 56 de persoane arestate.În luna noiembrie a anului trecut, Davidovic fusese condamnat la un an de închisoare, iar un alt membru al grupării, Miodrag Stefanovic, a primit şase luni pentru instigare la ură rasială, naţională şi religioasă. Cei doi fuseseră arestaţi după un incident la universitatea din Novi Sad, când au întrerupt o manifestare consacrată "ameninţării fasciste".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite