Necazuri la vârf în armata elveţiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful armatei elveţiene, Roland Nef, şi-a prezentat demisia, la sfârşitul săptămânii trecute, guvernului de la Berna, care a spus că o va examina la următoarea sa şedinţă, pe 20

Şeful armatei elveţiene, Roland Nef, şi-a prezentat demisia, la sfârşitul săptămânii trecute, guvernului de la Berna, care a spus că o va examina la următoarea sa şedinţă, pe 20 august.

Nef fusese suspendat după ce presa din Ţara Cantoanelor a dezvăluit că şi-a hărţuit fosta iubită timp de 18 luni, iar pe numele său exista o plângere penală.

Roland Nef, care a fost numit în iunie 2007 la conducerea armatei elveţiene, regretă că acuzaţiile care i se aduc au făcut imposibilă misiunea sa militară. El a recunoscut totodată că a făcut "greşeli" după ce s-a despărţit de fosta parteneră.

Potrivit săptămânalului "Sonntagszeitung", care a publicat extrase dintr-un proces-verbal al poliţiei municipale din Zürich, fosta iubită a lui Nef (a cărei identitate nu a fost dezvăluită) l-a acuzat că a răspuns prin e-mail, în numele ei, unor anunţuri la mica publicitate care propuneau partide de sex. Mai mult, el a trimis o fotografie, adresa ei privată şi numerele de telefon.

Ministrul apărării, dezaprobat

Presa i-a reproşat ministrului apărării, Samuel Schmid, că l-a numit în funcţie pe Nef într-un moment în care pe numele lui exista o plângere penală. Credibilitatea lui Schmid pare să fi fost afectată de "afacerea Nef": potrivit unui sondaj, 65% din elveţieni consideră că ministrul apărării a gestionat defectuos cazul de hărţuire în care este implicat fostul şef al armatei.

Regret că acuzaţiile care mi se aduc au făcut imposibilă misiunea mea militară
Roland Nef,
fostul şef al armatei elveţiene

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite