Nazarbaiev, interesat de oleoductul Burgas-Alexandroupolis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev (foto), a confirmat interesul ţării sale de a participa la proiectul de construire a conductei de petrol Burgas-Alexandroupolis, a anunţat

Preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev (foto), a confirmat interesul ţării sale de a participa la proiectul de construire a conductei de petrol Burgas-Alexandroupolis, a anunţat ministrul de externe bulgar Ivailo Kalfin, care a fost primit de preşedintele kazah.

Şeful diplomaţiei de la Sofia a mai declarat că ţara sa şi Kazahstanul ar putea participa la construirea oleoductelor Burgas-Alexandroupolis şi Burgas-Vlora, precum şi la proiectele conductelor de gaz Nabucco şi Blue Stream.

Ministrul kazah al industriei şi comerţului, Galym Orazbakov, a spus că Astana mai este interesată în Bulgaria de dezvoltarea relaţiilor în domeniul energiei, construcţiei de maşini, industriei chimice şi farmaceutice. Oleoductul Burgas-Alexandroupolis va avea o lungime de 280 de km şi va permite transportul petrolului provenit din zona Mării Caspice spre vestul Europei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite