Nave de război israeliene şi iraniane, în Marea Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata israeliană a deplasat două vedete lansatoare de rachetă în Marea Roşie, în timp ce Iranul a anunţat că a trimis un submarin şi o navă de război în aceeaşi regiune.

Iranul a trimis un submarin şi o navă de război în Marea Roşie, într-o misiune de patrulare, a declarat amiralul Habibollah Sayyari, citat de  „ Jerusalem Post".

Anunţul a fost făcut după ce armata israeliană a trimis luni două corvete la Eilat, în cadrul operaţiunilor antiteroriste şi de combatare a contrabandei în Marea Roşie. Sayari a declarat că scopul mobilizării navelor iraniene este acela de a patrula în larg şi de a etala capacităţile Republicii Islamice. El a adăugat că flota va combate şi pirateria. Comandatul iranian a adăugat că prezenţa Iranului în Marea Roşie va consolida securitatea tuturor ţărilor.

În februarie, după înlăturarea de la putere a preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, două nave de război iraniene au trecut prin canalul Suez pentru prima dată de la Revoluţia Islamică din 1979, în drum spre Siria, o manevră pe care Israelul a desris-o drept „provocatoare".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite