Arheologii au descoperit una dintre navele piratului Morgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ramasitele unei nave din secolul al 17-lea au fost descoperite in Panama. Arheologii spun ca este una dintre cele cinci nave care au apartinut piratului Henry Morgan.

Potrivit acestora, in anul 1671, au disparut cinci nave apartinand capitanului Morgan, printre care si vasul emblema “Satisfaction”. Echipa a descoperit inclusiv o serie de casete de marfa nedeschise si cutii incrustate in corali.Capitanul Morgan se ocupa cu vanzarea romului condimentat.

In secolul al 17-lea Capitanul Morgan naviga in Anglia,pentru apararea intereselor Coroanei, conducand expeditiile de pionerat in Lumea Noua. Incercand sa captureze Panama City, Morgan a pierdut cinci nave, scufundandu-se in valurile agitate ale marii.

Echipa de cercetare a inclus membri din Universitatea de Stat din Texas si voluntari ai Centrului de Resurse Scufundate. Lasand la o parte valoarea”prazii”, cu  totii au spus ca povestea Capitanului Morgan este adevarata comoara.

“Pentru noi, nava este comoara. Povestea este comoara” , a declarat Fritz Hanselman, arheolog al River Systems Institute si sef al echipei de scufundare.”Si nu exista poveste mai buna decat cea a Capitanului Henry Morgan din Panama City si a pierderii celor cinci nave”.

Captura, precum si viitoarele relicve, vor ramane in proprietatea guvernului din Panama si vor fi conservate de catre conducerea orasului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite