Navă de război americană, numită "Gabrielle Giffords" după membra Congresului rănită într-un atac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marina americană a numit vineri o nouă navă de război "Gabrielle Giffords", după numele fostei membre a Congresului american grav rănită într-un atac armat comis în ianuarie 2011 la Tucson, Arizona, relatează AFP.

USS Gabrielle Giffords este un omagiu adus acestei femei care reprezintă "curajul de neclintit" al Marinei, a declarat secretarul pentru Marină Ray Mabus, în cadrul unei ceremonii la Pentagon, salutând "o persoană devenită sinonim al curajului, care a inspirat naţiunea cu o rezistenţă extraordinară şi care a arătat dimensiunea posibilităţilor spiritului omenesc".

Mabus a anunţat de asemenea că "naşa" acestei nave va fi Roxanna Green, a cărei fiică de nouă ani a fost ucisă în atacul armat în care a fost rănită Giffords.

Gabrielle Giffords, în vârstă de 41 de ani, a fost grav rănită la cap în cursul unei reuniuni politice, la 8 ianuarie 2011, de un atacator care a ucis şase persoane, între care un judecător federal şi fiica lui Green.

Un judecător a apreciat în mai că autorul presupus al atacului armat, Jared Loughner, nu este apt să fie judecat din cauză că suferă de schizofrenie.

Gabrielle Giffords a demisionat oficial din Camera Reprezentanţilor la sfârşitul lui ianuarie, pentru a se consacra recuperării sale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite