Narcotraficanţii s-au dotat cu "maşina lui James Bond"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartelurile drogurilor dispun de fonduri importante, care le permit să achiziţioneze cele mai sofisticate tehnologii Poliţia mexicană a descoperit un nou "mijloc de luptă" al cartelurilor

Cartelurile drogurilor dispun de fonduri importante, care le permit să achiziţioneze cele mai sofisticate tehnologii

Poliţia mexicană a descoperit un nou "mijloc de luptă" al cartelurilor de droguri din ţară. Este vorba despre o maşină sofisticată - în stilul vehiculelor folosite de personajul James Bond în celebrele filme de acţiune care îl au ca erou - cu dispozitive de înaltă tehnologie ce îi ajută pe infractori să scape de arestare, relatează BBC.

Poliţiştii şi armata mexicană care luptă cu cartelurile de droguri în Mexic au descoperit că narcotraficanţii sunt în posesia unor mijloace sofisticate de luptă, cum ar fi lansatoare de rachetă, puşti performante şi pistoale placate cu aur.

În statul Tamaulipas din nordul ţării, oamenii legii au fost de-a dreptul şocaţi când au descoperit un vehicul Jeep Grand Cherokee dotat cu "dispozitive perfecţionate antipoliţie". O "maşinărie" aflată la bordul acestuia slujea pentru împrăştierea de fum şi o alta era concepută pentru a arunca obiecte mici, ascuţite care să oprească vehiculele care îi urmăreau pe infractori.

300 de persoane şi-au pierdut viaţa

"Maşina James Bond" a fost abandonată în urma unei "ciocniri" cu un vehicul militar. Narcotraficanţii, care se aflau la bordul acesteia, au reuşit să scape de urmăritori după ce au aruncat o grenadă de mână împotriva lor. În Mexic, lupta autorităţilor împotriva cartelurilor de droguri este extrem de dură.

Anul acesta, 300 de persoane şi-au pierdut viaţa, în urma ciocnirilor violente dintre narcotraficanţi şi poliţie. Cartelurile au bani suficienţi pentru a se dota cu cele mai sofisticate arme. Din această cauză, liderii lor sunt prinşi rareori.

Săptămâna trecută s-a reuşit arestarea lui Gustavo Rivera Martinez, despre care se crede că ar fi un apropiat al şefului cartelului Tijuana. Poliţia speră că prinderea acestuia ar putea să ajute la descoperirea "marelui şef". Între cartelurile de droguri din Mexic izbucnesc adesea lupte violente, în urma cărora îşi pierd viaţa mulţi traficanţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite