Napoli: armata curăţă oraşul de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul deşeurilor din Napoli continuă. Guvernul italian a decis să trimită din nou armata în oraş şi în suburbie pentru a ridica munţii de gunoaie ce oferă un spectacol dezolant, chiar în timpul Sărbătorilor de iarnă.

Mii de tone de deşeuri zac pe străzi, perturbând atât circulaţia maşinilor, cât şi pietonii care, din disperare, au început să incendieze zeci de pubele. Doar ploaia mai şterge din mirosurile pestilenţiale răspândite de sacii de gunoaie şi de pubelele care stau să se rupă sub greutatea resturilor de tot felul.

Locuitorii sunt exasperaţi şi denunţă indiferenţa autorităţilor şi a politicienilor care în loc să rezolve criza dau vina unii pe alţii.

„Problema gunoaielor este o ofensă adusă demnităţii şi ne atacă teritoriul, punând piedici dezvoltării. Gândiţi-vă că oamenii plătesc taxele de salubrizare, dar sunt nevoiţi să trăiască în aceste condiţii", acuză Fulvio D'Angelo, paroh în una dintre localităţile afectate de criză, potrivit „Corriere della Sera".

Protest al locuitorilor

Între timp, continuă protestele locuitorilor din jurul oraşului şi poliţia a degajat un nou baraj de manifestanţi ce au încercat să oprească un nou transport de deşeuri. Speriată de consecinţele dezastruoase asupra mediului, populaţia din zonă refuză deschiderea unei noi gropi de gunoi la periferia vestică a oraşului, pentru că aceasta se află la mai puţin de 300 de metri de primele locuinţe din această zonă. În plus, organizaţiile de protecţie a mediului denunţă infiltrarea mafiei, ce depozitează ilegal deşeuri periculoase.

Napoli, localităţile din jurul său şi întreaga regiune Campania sunt invadate cu regularitate de gunoaie de aproape 15 ani si se află permanent în „stare de urgenţă sanitară", Nu există centre de reciclare, iar guvernul de la Roma aruncă vina pe autorităţile locale, susţinând că în ultimii ani a cheltuit peste un milion de euro. Primăria din Napoli afirmă însă că banii nu au ajuns şi apreciază că e doar o nouă „operaţiune de marketing" a guvernului Berlusconi. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite