Nancy Pelosi l-a desfiinţat pe Bush

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al treilea om în stat a lansat un atac dur la persoana preşedintelui american Lidera Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, l-a caracterizat pe preşedintele George W. Bush drept

Al treilea om în stat a lansat un atac dur la persoana preşedintelui american

Lidera Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, l-a caracterizat pe preşedintele George W. Bush drept "un ratat" care "nu are idei".

"Dumnezeu să-l binecuvânteze pe preşedintele Statelor Unite, un ratat care şi-a pierdut orice credibilitate în faţa poporului american pe tema economiei, războiului, problemelor energetice, sau oricare altele", a declarat Nancy Pelosi într-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

Afirmaţiile sale tăioase au surprins presa americană, care notează că este primul atac la persoană al lui Nancy Pelosi. Aceasta a criticat în dese rânduri politica lui Bush, dar nu a recurs niciodată la astfel de atacuri.

Reacţia sa survine după ce preşedintele a criticat lentoarea legislativă, în condiţiile în care Congresul va intra în vacanţă în mai puţin de o lună. Camera Reprezentanţilor şi Senatul au fost foarte ocupate "încercând să cureţe harababura provocată de preşedinte în numeroase rânduri", a replicat Pelosi, adăugând că Bush ştie acest lucru, iar declaraţiile lui sunt provocate de "lipsa de idei".

Adversara preşedintelui

Prima femeie care a ajuns în fruntea Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi-a făcut un obicei din a-i pune beţe în roate preşedintelui american, după cum susţin chiar colegi din cadrul Partidului Democrat. În 2002, s-a numărat printre cei 126 de democraţi care au votat împotriva invaziei în Irak.

Cu toate acestea, după izbucnirea conflictului a votat pentru finanţarea trupelor din Irak. Nancy Pelosi are meritul de a fi pus la cale strategia prin care democraţii au reuşit să blocheze privatizarea parţială a sistemului de securitate socială.

Anul trecut, ea l-a contrazis pe liderul de la Casa Albă, afirmând că Statele Unite utilizează tortura în interogarea persoanelor suspectate de terorism. Tot în 2007, Pelosi, al treilea om în stat, după preşedinte şi vicepreşedinte, s-a deplasat în Siria, ignorând poziţia administraţiei Bush, care a restrâns contactele cu Damascul.

Administraţia republicană, luată la puricat

Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor va analiza posibile nereguli comise de administraţia George W. Bush,. Iniţiativa preşedintelui Comisiei, democratul John Conyers, urmează sutelor de audieri efectuate în 2007 pe tema conflictului din Irak, actelor de tortură, demiterii procurorilor federali şi dezvăluirii identităţii unui agent CIA. El a calificat drept "credibile" numeroasele acuzaţii referitoare la neregulile comise de membri ai administraţiei Bush.

Dumnezeu să-l binecuvânteze pe preşedintele Statelor Unite, un ratat care şi-a pierdut orice credibilitate în faţa poporului american
Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite