NATO se extinde spre sudul musulman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul din Libia este un semn al sfârşitului expansiunii Alianţei către est şi începutul extinderii către sudul musulman bogat în petrol. Declaraţia îi aparţine reprezentantului Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin.

„Pentru noi, războiul din Libia al coaliţiei occidentale este un eveniment complet nou, un nou element care trebuie analizat", a declarat ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică, Dmitri Rogozin, într-un interviu acordat EUobserver.

„Războiul a pus capăt expansiunii spre est a NATO. De acum încolo, NATO se va extinde dincolo de graniţele sale sudice, îşi va axa eforturile spre societăţile islamice tradiţionale", crede Rogozin. Diplomatul a precizat că, în opinia sa, care nu reflectă poziţia oficială a Moscovei, ceea ce se întâmplă în Libia este un război pentru petrol.

Înlocuirea ONU

Dmitri Rogozin a afirmat că Rusia nu va sprijini la ONU o eventuală rezoluţie asupra Siriei. „Nu putem avea încredere în NATO. Nu putem fi siguri că după adoptarea unei rezoluţii în privinţa Siriei, nu vor proceda ca în cazul de faţă şi vor începe să lanseze bombe asupra Damascului".

Diplomatul mai spune că Rusia e fericită că Alianţa nu mai arată interes pentru fostele republici sovietice, dar a avertizat că îndreptarea atenţiei spre ţările musulmane va provoca radicalismul antioccidental. Todotată, Rogozin se teme că Alianţa va încerca să preia rolul Naţiunilor Unite.

Citeşte şi:

Rogozin: Medvedev l-a criticat dur pe Băsescu la reuniunea NATO-Rusia

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite