VIDEO NATO intensifică atacurile asupra forţelor loiale lui Gaddafi / Raiduri aeriene la Tripoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de raiduri aeriene au fost întreprinse la Tripoli (Libia), în cursul nopţii, în ceea ce pare a fi cel mai amplu şi mai intens atac de până acum al operaţiunii Unified Protector lansate de NATO.

Trei persoane au fost ucise, iar 150 rănite, majoritatea civili din apropierea unei baze a armatei destinate voluntarilor, potrivit Guvernului libian. Oamenii  ieşiseră pe străzi pentru a-l sprijini pe colonelul libian Muammar Gaddafi, susţine un purtător de cuvânt.

În primele ore de după miezul nopţii, s-au auzit între 12 şi 20 de explozii. Cel puţin 15 ţinte au fost lovite în centrul capitalei libiene, notează New York Times.

Raidurile au fos întreprinse de avioane NATO, sprijinite de elicoptere franceze. Ele par să fi vizat complexul colonelului Muammar Gaddafi, Bab al-Aziziya, de unde se ridica o coloană de fum. Au fost auzite tiruri ale apărării antiaeriene.

Hotelul unde stau jurnaliştii a fost zdruncinat din temelii de unele explozii, potrivit BBC.

Atacul survine în contextul în care Franţa a anunţat că va desfăşura atacuri cu elicoptere. Marea Britanie a făcut un anunţ similar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite