NATO nu "intenţionează să intervină în Siria"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că Alianţa nu "intenţionează să intervină în Siria" pentru a pune capăt violenţelor, relatează AFP.

"Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia din Siria", dar Alianţa "nu intenţionează să intervină" în această ţară, a declarat duminică Rasmussen, într-o conferinţă de presă la summitul NATO de la Chicago.

Secretarul general al NATO a exprimat sprijinul organizaţiei pentru planul de pace al emisarului ONU şi al Ligii Arabe Kofi Annan, ce prevede încetarea focului, care a intrat teoretic în vigoare la 12 aprilie, dar care este încălcat zilnic.

"Condamnăm ferm comportamentul forţelor de securitate siriene şi reprimarea populaţiei şi le cerem liderilor sirieni să ţină cont de aspiraţiile legitime ale poporului sirian", a adăugat el.

Cel puţin 48 de persoane au fost ucise duminică în Siria, dintre care 34 în bombardamentul armatei asupra unei localităţi din regiunea Hama (centru), potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), care evaluează la 12.000 numărul persoanelor ucise în 14 luni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite