Murdoch se întâlneşte cu jurnaliştii de la “The Sun”, după arestări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magnatul media Rupert Murdoch a sosit la Londra vineri, unde se va întâlni cu jurnaliştii de la tabloidul "The Sun" , încercând să preia controlul crizei din jurul acestui ziar.

Vizita sa vine după arestarea, sâmbătă, a cinci jurnalişti, în cadrul unei anchete privind plăţi ilegale către poliţie şi alţi oficiali.
În urma arestărilor, Murdoch, preşedintele şi directorul general al News Corp, a asigurat că va continua să publice "The Sun".

Anchetatorii care se ocupă de presupusele acte de corupţie de la publicaţiile britanice aparţinând News Corp suspectează că s-au plătit peste 100.000 de euro unor ofiţeri de poliţie şi oficiali publici, a declarat o sursă familiară cu ancheta, citată de Financial Times, în ediţia electronică.

"Nu este vorba despre surse sau cheltuieli", a declarat miercuri o persoană apropiată investigaţiei, respingând afirmaţiile potrivit cărora jurnaliştii ar fi fost penalizaţi pentru că au luat masa cu sursele lor.

"Aceasta este o anchetă privind presupuse infracţiuni grave comise pe o perioadă de timp semnificativă", a adăugat aceasta.
"Aceasta implică plăţi în valoare de zeci de mii de lire sterline pe an timp de câţiva ani către oficiali publici (...). În total este vorba despre o sumă cu şase cifre", a adăugat sursa citată.

Aceste comentarii intervin după ce Uniunea Naţională a Jurnaliştilor (NUJ) a declarat că s-a consultat cu John Hendy QC în legătură cu legalitatea manipulării informaţiei de către comisie, care a expus surse confidenţiale Poliţiei Metropolitane, şi ia în calcul o acţiune legală.

NUJ a declarat că a fost abordată nu numai de jurnalişti ai „The Sun", ci de funcţionari publici care au divulgat informaţii presei şi care se tem că discuţiile lor confidenţiale cu jurnaliştii ar putea fi dezvăluite şi vor să îşi înţeleagă drepturile legale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite