Muncitorii străini din Tripoli vor fi evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rebelii se apropie de capitala Libiei. Forţele NATO au scufundat un vas al soldaţilor lui Gaddafi. Colonelul s-ar pregăti să fugă în Tunisia.

Organizaţia Mondială pentru Migraţie (OIM) a anunţat aseară că va începe în câteva zile evacuarea a mii de muncitori străini din Tripoli. Cei mai mulţi sunt egipteni. De la izbucnirea conflictului peste 600.000 de muncitori, inclusiv români, au părăsit Libia. „Mii de egipteni sunt gata de evacuare şi zilnic primim cereri noi", a declarat purtătoarea de cuvânt a OIM, Jemini Pandya.

Ea a mai precizat că şi jurnalişti au cerut ajutorul organizaţiei pentru a părăsi capitala libiană. Cel mai probabil muncitorii vor fi evacuaţi pe mare.

Oficiali americani au declarat pentru postul NBC că şi colonelul Muammar Gaddafi s-ar pregăti să plece împreună cu familia în Tunisia, cât mai curând posibil.

NATO a scufundat un vas

Rebelii au cucerit ieri oraşul Zliten, aflat la doar 150 de kilometri de Tripoli. Mai multe explozii s-au auzit aseară în apropierea locuinţelor principalilor lideri libieni. Potrivit unor surse neconfirmate, casa şefului serviciilor secrete, Abdullah Al-Senuss, a fost distrusă.

Un purtător de cuvânt al NATO a anunţat că avioanele alianţei au scufundat un vas cu soldaţi libieni. Motivul invocat pentru această acţiune: soldaţii respectivi reprezentau un pericol pentru civili.

Citeşte şi:

Gaddafi ameninţă: "Vom fi capabili să pătrundem pe străzile Europei ca lăcustele"

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite