Munchen: Primarul a dat startul festivalului berii, Oktoberfest VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Munchen din Germania a deschis manifestările prilejuite de sărbătoarea anuală a berii, Oktoberfest, considerată cel mai mare festival al berii din lume.


Berea curge gârlă în oraşul german Munchen zilele acestea. Evenimentul a fost inaugurat de primarul oraşului care, cu două lovituri de ciocan, a dat cep primului butoi cu bere. Astfel a fost dat startul tradiţionalului festival Oktoberfest, ajuns în acest an la cea de-a 179-a ediţie.

"Singura mea dorinţă este ca festivalul să se desfăşoare paşnic. Să nu se întâmple nimic ieşit din comun. Atmosfera în aceste corturi este fantastică. Cred că totul va fi bine, mai ales pentru cei care vând bere, ţinând cont de timpul frumos de afară", a declarat primarul oraşului Munchen, Christian Ude.

Aşadar, 12.000 de comercianţi îşi vor deservi clienţii în cele 35 de corturi amenajate. Se aşteaptă ca, în acest an, la festival să participe până la ŞASE milioane de vizitatori. Anul trecut, oaspeţii au consumat peste 7 milioane de litri de bere. Preţul unei halbe la ediţia actuală a Oktoberfest-ului este cam piperat, de până la 9 euro şi jumătate.

În ultimii ani, sărbătoarea a devenit un eveniment internaţional, iar mai multe ţări încearcă să organizeze festivaluri similare. Nicăieri, însă, Oktoberfest-ul nu este la fel de popular ca în Germania. Evenimentul se va încheia pe 7 octombrie.

Peste şase milioane de turişti din lumea întreagă sunt aşteptaţi la spectaculoasa petrecere de 16 zile cu bere şi cârnaţi. Festivalul de anul acesta a fost marcat, însă, de proteste şi critici faţă de preţurile mari la berea cu nivel ridicat de alcool, potrivit BBC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite