Muammar Gaddafi viola şi abuza femeile care îi asigurau protecţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat Sunday Times of Malta, doctorul Seham Sergewa din Benghazi a declarat că cinci femei care făceau parte din unitatea de gărzi de corp a lui Muammar Gaddafi susţin că au fost violate şi abuzate de dictator şi de fiii acestuia.

Potrivit psihologului Seham Sergewa din Benghazi, femeile i-au spus acestuia că au fost abuzate de colonelul Gaddafi şi de fiii lui, care după ce s-au "plictisit" de ele le-au abandonat. Una dintre femei i-a spus doctorului Sergewa cum a fost şantajată să se alăture brigăzii de gărzi de corp a lui Gaddafi, care ar include 400 de femei, după ce regimul a pretins că fratele ei a transportat droguri atunci când s-a întors în Libia dintr-o vacanţă în Malta.

"I s-a spus ori devii bodyguard, ori fratele tău îşi va petrece tot restul vieţii în închisoare", a declarat doctorul Sergewa pentru The Sunday Times.

Femeia respectivă ştia exact ce înseamnă acest lucru, a explicat ea, deoarece fusese violată cu câteva săptămâni înainte de colonelul Gaddafi.

"Fusese exmatriculată de la universitate şi i se spusese să ceară intervenţia lui Kadhafi pentru a fi primită înapoi. Ea a declarat că a fost supusă unui test medical care a inclus un test HIV, efectuat de o infirmieră est-europeană", a explicat aceasta.

Până la urmă a fost dusă să se întâlnească cu Muammar Gaddafi la complexul acestuia din Tripoli, unde l-a găsit pe acesta în pijama.

"Nu putea înţelege pentru că îl vedea ca pe o figură paternă, liderul naţiunii, ceva de genul acesta. Ea i-a refuzat avansurile şi el a violat-o", a declarat doctorul Sergewa.

Femeile erau mai întâi violate de dictator şi apoi lăsate, ca nişte obiecte uzate, unuia dintre fiii săi şi în cele din urmă oficialilor de rang înalt.

Aceste declaraţii fac parte dintr-un dosar realizat de doctorul Sergewa pentru Curtea Penală Internaţională şi eventualele procese cu care s-ar putea confrunta Gaddafi şi apropiaţii lui în cazul în care ar fi capturaţi în viaţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite