Muammar Kadhafi spune că Libia este "complet calmă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul libian Muammar Kadhafi a dat asigurări că ţara sa este "complet calmă" şi a acuzat Al-Qaida că este în spatele "bandelor teroriste" care au provocat victime.

"Nu mai sunt incidente în acest moment şi Libia este complet calmă. Nu este nimic neobişnuit. Nu sunt tulburări", a declarat colonelul Kadhafi într-o declaraţie exclusivă acordată prin telefon postului de televiziune sârb Pink TV.

"Au fost ucişi oameni de bande teroriste care aparţin fără îndoială Al-Qaida", a declarat liderul libian Muammar Kadhafi în interviul difuzat duminică seara, potrivit Mediafax.

Muammar Kadhafi a declarat, de asemenea, că un "grup mic" de opozanţi este în prezent "încercuit". "Dar vom rezolva acest lucru", a adăugat el, dând asigurări că "poporul libian îl sprijină total".

Pink TV este o televiziune privată sârbă, aparţinându-i omului de afaceri Zeljko Mitrovici.

Potrivit presei sârbe, Zeljko Mitrovici i-a oferit avionul său privat fostului preşedinte iugoslav (1993-1997), Zoran Lilici, pentru a se deplasa la Tripoli. Acesta din urmă ar fi ajutat Pink TV să obţină un interviu cu colonelul Kadhafi.

Zoran Lilici întreţine relaţii strânse cu Muammar Kadhafi de mai mulţi ani. El a fost trimis de mai multe ori la Tripoli, în anii '90, de fostul preşedinte sârb din perioada respectivă, Slobodan Miloşevici.

Serbia a menţinut relaţii strânse cu Libia din anii '60, epoca în care Belgradul şi Tripoli erau membri activi ai mişcării nealiniaţilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite