Gaddafi "se află în Libia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider libian Muammar Gaddafi şi fiul său, Seif al-Islam, se află în continuare în Libia şi au un „moral foarte bun", a afirmat miercuri Michane al Joubouri, directorul televiziunii Arrai, singura instituţie de presă care păstrează contactul cu ei, relatează AFP.

Pot să vă spun că am vorbit cu Gaddafi foarte recent. Este în Libia, are moralul foarte bun, se simte puternic, nu îi este teamă şi speră să moară în lupta împotriva ocupanţilor", a afirmat acest fost deputat sunnit irakian.

„Fiul lui, Seif al-Islam, este şi el în aceeaşi stare de spirit", a adăugat el.
Întrebat despre mijloacele de a intra în contact cu fostul Ghid al revoluţiei libiene, el a răspuns: „Când am nevoie să îi vorbesc, îi trimit un mesaj sau el este cel care mă contactează când vrea să transmită un mesaj", a mărturisit Joubouri, în vârstă de 54 de ani, care a lansat postul de televiziune la Damasc în 2006.

Incertitudine

După ce rebelii au preluat controlul asupra Tripoli, fostul lider libian s-a exprimat de mai multe ori prin mesaje audio difuzate de televiziunea prin satelit Arrai.

Declaraţiile lui Joubouri nu fac decât să sporească incertitudinea privind locul unde se află liderul libian. Presa occidentală a scris că, potrivit unor informaţii neconfirmate, Gaddafi s+ar îndrepta spre Burkina Faso, via Niger, într-un convoi din care fac parte şi câteva camioane încărcate cu aur şi bani lichizi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite