Moştenitoarea L'Oreal nu recunoaşte că i-a dat bani lui Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liliane Bettencourt, acum în vârstă de 88 de ani, nu vrea să recunoască faptul că ar fi susţinut material campania electorală a preşedintelui francez

Din 2010, Bettencourt este vizată de un scandal politico-fiscal izbucnit pe fondul unui conflict familial. Ea neagă informaţiile conform cărora i-ar fi oferit bani lui Nicolas Sarkozy pentru campania electorală prezidenţială din 2007, declarându-se pregătită pentru un „război" cu fiica sa, care cere plasarea sa sub tutoriat.

Justiţia se va pronunţa mâine asupra cererii de plasare sub tutoriat a Lilianei Bettencourt, care suferă de o boală cerebrală.

La începutul lunii septembrie, doi jurnalişti de la ziarul „Le Monde" au dezvăluit că reprezentanţii Guvernului au făcut presiuni asupra martorilor care l-au văzut pe Nicolas Sarkozy primind bani de la familia Bettencourt pentru finanţarea campaniei din 2007. Palatul Elysée susţine că este vorba de „simple minciuni".

Scandalul a condus, în noiembrie 2010, la demisia fostului ministru al Bugetului Eric Woerth, suspectat de conflict de interese.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite