Moscova declară război dughenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai puţin de o lună de la preluarea mandatului, noul primar al Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat război chioşcurilor din capitala rusă. Comercianţii îi reproşează edilului exces de zel.

Ei spun că acţiunea Primăriei vizează şi magazinele care funcţionează legal. La ordinul lui Sobianin, în Moscova, au fost dărâmate deja 650 de chioşcuri.

„Erau instalate ilegal, blocau trecerea pietonilor şi stricau peisajul urban", a argumentat un reprezentant al administraţiei locale moscovite. Printre gheretele dărâmate se numără şi câteva ale cunoscutului lanţ de fast-food autohton, „Krocika-Kartocika".

Susţinut de Kremlin

Primarul a demis deja doi funcţionari municipali de rang înalt pentru că au permis instalarea dughenelor în vecinătatea gărilor şi monumentelor istorice. „Sobinian este de partea moscoviţilor care au bani, au maşini şi pot merge la restaurante. Imigranţii şi moscoviţii care au venituri mici iau metroul şi mănâncă la fast-food, dar nu sunt în graţiile primarului", a comentat ziarul „Vedomosti".

Edilul pentru care chiar preşedintele Medvedev a girat, după ce la 28 septembrie l-a demis din această funcţie pe Iuri Lujkov (primar al Moscovei de 17 ani), s-a făcut deja remarcat pentru interzicerea unei manifestaţii politice în capitala rusă.

Fost şef al administraţiei prezidenţiale în mandatul lui Vladimir Putin, Sobianin, 52 de ani, a condus campania electorală a lui Medvedev pentru alegerile prezidenţiale din mai 2008. Imediat după învestirea lui Medvedev, Sobianin a fost numit vicepremier în cabinetul noului şef al guvernului, Vladimir Putin. Ajuns la şefia metropolei ruse, el promite rezolvarea problemelor sociale din Moscova.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite