Moscova uimeşte lumea cu Insula de Cristal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Construcţia, un zgârie-nori sub formă de piramidă, va avea înălţimea de 449,88 m. Proiect edilitar ambiţios în capitala rusă. Sir Norman Foster, unul din cei mai reputaţi arhitecţi

>> Construcţia, un zgârie-nori sub formă de piramidă, va avea înălţimea de 449,88 m.

Proiect edilitar ambiţios în capitala rusă. Sir Norman Foster, unul din cei mai reputaţi arhitecţi contemporani, va înălţa, la Moscova, cea mai mare clădire din lume, preconizată a fi gata în 2014. Costurile construcţiei sunt evaluate la patru miliarde de dolari.

Edificiul, care va purta numele de "Insula de Cristal", va avea înălţimea de 449,88 metri. Când va fi gata, va avea o înfăţişare cu totul specială, de "piramidă cu formă spiralată", afirmă autorul proiectului. Baza clădirii va avea un diametru de 701 metri. Insula de Cristal şi-a câştigat deja reputaţia de cel mai ambiţios proiect arhitectonic din lume.

Costurile pentru realizarea sa au fost evaluate la patru miliarde de dolari. Clădirea va găzdui 900 de apartamente de lux, 3.000 de camere de hotel, un teatru, un complex de fitness, un cinematograf, un muzeu şi o şcoală internaţională pentru 500 elevi, fără a pune la socoteală nenumăratele magazine pe care le va include.

Insula de Cristal va fi al doilea proiect al lui Foster în capitala rusă şi a treia clădire asemănătoare unui vulcan pe care acesta o va construi. Mulţi oameni numesc noua clădire "pomul de Crăciun al Moscovei". Simbol al creşterii puterii economice a Rusiei, edificiul va fi ridicat la circa zece kilometri de centrul Moscovei şi va fi dat în folosinţă în 2014. Pereţii exteriori vor fi dotaţi cu panouri solare pentru alimentarea cu energie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite