Moscova ameninţă cu "răspunsuri asimetrice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Războiul rece se derulează în toate domeniile relaţiilor dintre Rusia şi ţările occidentale. Relaţiile dintre Rusia şi SUA se agravează în primul rând în sfera politică", a

"Războiul rece se derulează în toate domeniile relaţiilor dintre Rusia şi ţările occidentale. Relaţiile dintre Rusia şi SUA se agravează în primul rând în sfera politică", a afirmat generalul Ivaşov, preşedinte al Academiei ruse pe probleme geopolitice.

El a acuzat administraţia de la Washington că se amestecă în afacerile interne ale Rusiei, îndeosebi în procesele electorale şi politice, avertizând că Moscova are "răspunsuri asimetrice".

În acest moment, a mai afirmat Leonid Ivaşov, conflictul nu a cuprins domeniul militar, dar el se deplasează în sferele spirituală şi religioasă şi de aceea Rusia trebuie să ia parte activă la procesele vizând salvgardarea identităţii sale spirituale şi culturale. În acest context, generalul rus a subliniat că "Rusia trebuie să construiască un nou sistem de securitate, trebuie să se concentreze asupra măsurilor asimetrice şi să nu se lase antrenată în cursa înarmărilor. Este necesar să elaborăm propriile noastre măsuri de retorsiune şi nu numai să declarăm parteneriatul cu SUA", a subliniat generalul Ivaşov.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite