Aflat în vizită la Moscova, Obama este ignorat de ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama şi-a început astăzi vizita la Moscova, dar ruşii minimalizează acest eveniment, deşi preşedintele Rusiei, Dimitri Medvedev i-a promis o primire călduroasă. Presa nu este însă de aceeaşi părere şi de-abia a amintit vizita lui Obama într-un interviu.

Barack Obama s-a întâlnit astăzi şi cu Medvedev, iar discuţiile au decurs bine, cei doi hotărând să reînfiinţeze o comisie comună, pentru găsirea prizonierilor de război şi a soldaţilor dispăruţi în lupte. Înainte de întâlnirea cu Medvedev, Obama a şi mers la mormântul soldatului necunoscut, din Moscova, şi a depus o coroană de flori.

Comisia a fost înfiinţată în 1992 de preşedinţii celor două state pentru a stabili ce s-a întâmplat cu soldaţii daţi dispăruţi. Ea a fost divizată în patru grupuri de lucru. care se ocupă de al Doilea Război Mondial, războiul din Coreea, războiul din Vietnam şi Războiul Rece.

Obama se declara optimist înaintea întâlnirii cu omologul său rus:  “Suntem încrezători că putem să construim pe baza excelentelor discuţii pe care le-am avut la Londra. În privinţa unei largi game de probleme - inclusiv pe probleme de securitate, economice, energetice, de mediu -, SUA şi Rusia au mai mult în comun decât le desparte şi dacă lucrăm din greu în zilele următoare putem să facem progrese extraordinare care vor fi benefice cetăţenilor din ambele ţări”.

Conform Reuters, pe străzile din Moscova nu se văd steaguri, postere sau bannere care să anunţe vizita. Un sondaj de opinie arată că numai 8% dintre ruşi cred că relaţiile cu SUA sunt amicale. Televiziunea publică, sub controlul statului, de abia a menţionat vizita lui Obama, în afară de prezentarea unui interviu în care liderul american spune că va trata Rusia ca un egal şi îi va respecta liderii. Kremlinul a negat însă că minimalizează importanţa vizitei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite