Aleksandr Gruşko va fi noul ambasador al Rusiei la NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adjunctul ministrului rus de Externe Aleksandr Gruşko urmează să fie nominalizat reprezentant al Rusiei la NATO în locul lui Dmitri Rogozin, care a deţinut acest post din 2008 şi până în decembrie, relatează Russia Today în ediţia electronică.

"Rusia a luat o hotărâre cu privire la candidatură. Gruşko este" emisarul rus la Bruxelles, a declarat o sursă de la cartierul general al Alianţei Nord-Atlantice pentru cotidianul Kommersant. Publicaţia adaugă că informaţia a fost confirmată de oficiali de rang înalt din cadrul Ministerului rus de Externe.

Sursa citată şi-a exprimat totodată satisfacţia în legătură cu nominalizarea lui Gruşko, adaugă Russia Today, precizând că acesta era însărcinat cu probleme privind organizaţii europene şi euroatlantice şi cunoaşte bine domeniul. "Gruşko este un profesionist şi a colaborat cu NATO în ultima perioadă", a spus această sursă.

Kremlinul a declarat pentru Kommersant că decretul prezidenţial de numire a oficialului rus în fucţie nu a fost semnat încă.

Aleksandr Gruşko, în vârstă de 56 de ani, lucrează în cadrul Ministerului de Externe din 1977, iar în 2005 a deţinut funcţia de adjunct al ministrului de Finanţe. El va deveni primul diplomat de carieră care ca reprezenta Moscova la Bruxelles, potrivit Russia Today. Noul reprezentant al Moscovei la NATO urmează să depună eforturi în cadrul negocierilor asupra sistemului american antirachetă în Europa, în prezent aflate în impas.

Potrivit Kommersant, prima reuniune la care Gruşko va participa în noua sa funcţie este reuniunea Consiliului NATO-Rusia la nivel de miniştri de Externe, prevăzută pentru 19 aprilie, în cadrul căreia se aşteaptă să fie abordat şi subiectul sistemul american antirachetă în Europa.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite