Mormântul împăratului Caligula descoperit datorită unui hoţ italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mormântul pierdut al împăratului Caligula (12-41 d.Ch.) a fost descoperit de poliţia italiană lângă lacul Nemi, la sud de Roma, după arestarea unui individ care dorea să fure şi ulterior să plaseze în străinătate o statuie din respectivul mormânt.

Individul a fost prins chiar în timp ce încărca statuia de 2,5 metri într-un camion. Statuia valorează aproximativ 1 milion de euro şi este lucrată în marmură grecească. Arheologii au început astăzi săpăturile la situl descoperit de hoţ, potrivit Guardian.

Datorită plăcerii de a ucide, incestului şi mai ales a faptului că a vrut să-şi numească propriul cal în funcţia de consul, Caligula era considerat nebun de contemporanii săi.

Odată cu asasinarea împăratului de către gărzile pretoriene în anul 41, multe din monumentele ridicate în timpul său au fost distruse. Se pare că în zona lacului Nemi, Caligula avea o reşedinţă, un templu şi un palat plutitor. Rămăşiţele lor au fost descoperite în timpul lui Mussolini dar au fost distruse în timpul războiului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite