Monument pentru căţelul lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii din Sankt-Petersburg doresc să-i dedice un monument lui Koni, femela-labrador a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Aparent, este un alt episod din cultul personalităţii pe care

Cetăţenii din Sankt-Petersburg doresc să-i dedice un monument lui Koni, femela-labrador a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Aparent, este un alt episod din cultul personalităţii pe care liderul de la Kremlin îl are şi pe care mulţi ruşi îl acceptă cu entuziasm.

Iniţiativa are însă un motiv mult mai solid. Sculptura înfăţişând-o pe Koni ar urma să fie amplasată într-o zonă verde care riscă să dispară pentru a face loc unei clădiri de birouri. Locuitorii din cartier se luptă de 13 ani cu dezvoltatorul imobiliar şi speră că găselniţa lor va da roade.

Potrivit scenariului lor, autorităţile din oraşul natal al lui Vladimir Putin nu vor îndrăzni să se atingă de un monument dedicat "celui mai bun prieten" al preşedintelui.

De altfel, ideea nu este nouă. Locuitorii din Stravropol, sudul Rusiei, au atârnat în copaci portrete ale liderului de la Kremlin, pentru a salva o pădure de la defrişare. Planul nu a funcţionat aşa cum au dorit ei. O parte a pădurii a fost tăiată, dar pomii în care se aflau fotografiile au rămas în picioare.

Cei din Sankt-Petersburg sunt însă convinşi că ei vor fi mai norocoşi, în condiţiile în care Putin şi-a manifestat nu de puţine ori afecţiunea faţă de labrador. Analiştii apreciază că prezenţa lui Koni la întâlnirile preşedintelui cu liderii mondiali, precum Angela Merkel, reprezintă şi o metodă "subtilă" de intimidare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite