Mohamed Morsi: Atacul din Sinai este ”laş” şi nu va rămâne fără răspuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacul contra unui post de frontieră dintre Egipt şi Israel, care a costat viaţa a 16 poliţişti de frontieră egipteni, este "laş" și nu va rămâne fără răspuns, a declarat, duminică noapte, preşedinţia egipteană într-un comunicat.

"Preşedintele Mohamed Morsi asigură că acest atac laş nu va rămâne fără răspuns... şi că cei care au comis această crimă vor plăti scump", potrivit textului difuzat de agenţia oficială egipteană MENA.

Morsi s-a întâlnit de urgenţă în timpul nopţii cu responsabili militari şi din securitate pentru a discuta despre asalt, potrivit purtătorului său de cuvânt Yasser Ali.

Şaisprezece poliţişti de frontieră egipteni au fost ucişi în atacul unor bărbaţi înarmaţi contra unui baraj situat în peninsula Sinai în apropiere de frontiera dintre Egipt şi Israel, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului Sănătăţii, amintește Agerpres.

Comandoul a pus apoi mâna pe două blindate egiptene şi a reuşit să pătrundă cu unul dintre ele pe teritoriul israelian în apropierea postului de frontieră Kerem Shalom, înainte de a fi neutralizat.

Situaţia din Sinai s-a deteriorat după revolta de la începutul anului 2011 şi a devenit şi mai delicată prin slaba prezenţă a armatei, ca urmare a demilitarizării acestui sector în conformitate cu acordurile de pace israelo-egiptene din 1979, aminteşte AFP.

Printre altele, un înalt responsabil din securitate, citat de agenţia MENA, a afirmat că agresorii care au atacat, duminică, poliţiştii de frontieră în apropiere de graniţa cu Israelul sunt "jihadişti" infiltraţi din Fâşia Gaza vecină.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite