Moartea Dianei rămâne înconjurată de mister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi indicii întăresc ipoteza potrivit căreia fotograful acuzat că a ajutat la uciderea prinţesei nu s-a sinucis, ci a fost lichidat . Moartea prinţesei Diana şi a prietenului ei, Dodi al

Noi indicii întăresc ipoteza potrivit căreia fotograful acuzat că a ajutat la uciderea prinţesei nu s-a sinucis, ci a fost lichidat .

Moartea prinţesei Diana şi a prietenului ei, Dodi al Fayed, se află din nou în atenţia presei. Ziarul "Evening Standard" reaminteşte cazul fotografului francez James Andanson, care a fost acuzat că ar fi ajutat MI6 s-o ucidă pe Lady Di.

Acesta a fost găsit împuşcat în cap, într-un BMW incendiat, s-a recunoscut, ieri, în cursul audierilor în cadrul anchetei judiciare asupra morţii prinţesei, demarată anul trecut la Înalta Curte de la Londra.

James Andanson a murit după ce s-a lăudat în faţa apropiaţilor săi că ar fi deţinut în secret fotografii "explozive" surprinse la faţa locului imediat după accidentul în care şi-a pierdut viaţa Lady Di, s-a mai afirmat în timpul audierilor de ieri.


Teoria conspiraţiei


Fotograful francez era proprietarul unui automobil Fiat Uno, de culoare albă, despre care omul de afaceri Mohamed al-Fayed, tatăl lui Dodi, susţine că ar fi fost folosit pentru a provoca fatala coliziune care i-a ucis pe cei doi. Proprietarul lanţului de magazine Harrods crede că Andanson plănuia să facă publică "implicarea" serviciilor secrete britanice, MI6, în asasinarea Dianei.

La scurt timp, trupul neînsufleţit al fotografului - care prezenta o gaură la nivelul capului - a fost găsit într-o pădure din sudul Franţei. Era mai, 2000. Anchetatorii francezi au ajuns atunci la concluzia că s-a sinucis. Moartea sa bizară a alimentat însă teoriile conspiraţiei potrivit cărora prinţesa Diana ar fi fost ucisă.

Ea şi-a pierdut viaţa la 31 august 1997 într-un accident produs în tunelul din apropierea podului Alma din Paris. Anchetatorii francezi au ajuns la concluzia că şoferul vehiculului în care se afla mergea cu viteză prea mare pentru a scăpa de paparazzi şi era în stare de ebrietate.

Dovezi contrare

Avocatul lui Mohamed al Fayed a susţinut, ieri, că Andanson ar fi putut fi atacat înainte ca maşina sa să ia foc, pentru a-l reduce la tăcere. Însă, în timp ce se afla în viaţă, fotograful a spus anchetatorilor francezi că nu s-a aflat la locul accidentului. De asemenea, nu s-a putut dovedi că Fiatul său a lovit Mercedesul în care se afla prinţesa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite