Mladici se plânge de dureri din cauza unor calculi renali ajunşi pe uretră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul comandant militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a declarat astăzi, în faţa Tribunalului Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, că suferă din cauza unor calculi renali care au ajuns pe uretră.

Audierea de astăzi la TPI a început cu o întârziere de o oră şi un sfert, motivul fiind starea de sănătate a lui Ratko Mladici, judecat pentru genocide, crime împotriva umanităţii şi crime de război în timpul Războiului din Bosnia. „Scuzaţi-mă pentru întârziere. Este din cauza strării mele de sănătate", i-a spus Mladici judecătorului Alphons Orie.

Destăinuri în faţa instanţei

„Am 69 de ani, am grave probleme de sănătate şi mă voi lupta pentru a le rezista şi supravieţui", a adăugat el. ,,Acum două zile s-a întâmplat ceva ce nu vream să-i spun soţiei mele. A apărut o problemă cu un calcul renal, care a coborât pe uretră", a adăugat Mladici. El a cerut ca Serbia să permită medicilor care l-au examinat din 1996 şi până 1998 să-l examineze.

Boală dureroasă

Deşi Mladici a invocat probleme de sănătate şi la anterioarele trei audieri, litiaza renală (calculii renali) nu sunt uşor de ignorant. Calculi reanali, bucăţi de minerale care sunt localizate la nivelul rinichiului, pot provoca dureri infernale dacă sunt eliminaţi pe calea tractului urinar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite