Mladici i-a invitat pe poliţişti la un rachiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ratko Mladici i-a întâmpinat pe poliţiştii veniţi să-l aresteze, joi dimineaţă, felicitându-i, a declarat ministrul sârb de Interne, Iviţa Dacici.

„Bravo băieţi, l-aţi găsit pe cel pe care îl căutaţi", au fost primele cuvinte pe care le-a adresat fostul lider militar al sârbilor din Bosnia echipei de poliţişti şi membri ai Serviciului de informaţii sârb (BIA), care tocmai intraseră în casa din Lazarevo unde se ascundea Ratko Mladici, a precizat Iviţa Dacici pentru postul public de televiziune RTS.

„S-a terminat Branko", i-a spus generalul vărului său la care locuia, „dă de băut şi de mâncat". Şuncă, brânză şi rakia, un rachiu de prune foarte apreciat în Serbia, au fost propuse poliţiştilor şi membrilor BIA, scrie cotidianul „Blic". Publicaţia mai notează că  Mladici a fost întrebat dacă este înarmat şi fostul militar a răspuns: „Ce general aş fi eu dacă nu aş fi înarmat? Iată cele două pistoale ale mele".

Identificat după un inel

Detaliul care le-a permis anchetatorilor să-l identifice formal pe Ratko Mladici în persoana pe care o supravegheau când ieşea din casa din Lazarevo pentru a face câţiva paşi în grădină a fost un inel cu piatră preţioasă de la mâna stângă. Fostul lider militar al sârbilor bosniaci şi-a scos acest inel în timpul arestării şi l-a predat unui poliţist, cerând „să fie dat familiei" sale.

Locuitorii din Lazarevo cred că arestarea lui Ratko Mladici în acest sat a fost o înscenare, pentru că el nu a locuit niciodată acolo, apreciind că autorităţile l-au adus la locuinţa unei rude pentru a face operaţiunea mai credibilă, scrie „New York Times". „Nu este nicio şansă să fi locuit aici", a declarat primarul oraşului, Radmilo Stanisici. „ Toată lumea cunoaşte pe toată lumea aici. Suntem ca o mare familie", a adăugat el. „L-au adus aici pentru a regiza arestarea", susţine şi Vesela Medjo, o vânzătoare în vârstă de 53 de ani. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite