VIDEO Mladici: „Mi-am apărat ţara şi poporul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţiile de genocid şi crime împotriva umanităţii sunt „cuvinte monstruoase şi odioase" la adresa sa. Asta le-a spus Ratko Mladici, judecătorilor Tribunalului Penal Internaţional (TPI).

VEZI VIDEO AICI!

Ieri, la prima audiere în faţa instanţei, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, acuzat de masacrul de la Srebreniţa, a susţinut că de fapt şi-a apărat „poporul şi ţara". „Eu nu am omorât croaţi pentru că erau croaţi, ci doar mi-am apărat ţara", a insistat el. „Lumea întreagă ştie cine sunt: eu sunt generalul Mladici", a mai spus el salutând ca un militar. Mladici a refuzat să pledeze „vinovat" sau „nevinovat" în faţa instanţei spunând că nu a citit dosare din cauza stării de sănătate precare. „Sunt un om extrem de bolnav, am nevoie de puţin mai mult timp pentru a reflecta", a declarat el.

Serbia îşi cere răsplata

„În infirmeria unităţii de detenţie, mi s-au adus trei dosare, dar nu am citit nimic, eram într-o stare atât de proastă", a precizat Mladici, cerând să fie audiat peste o lună. Starea de sănătate a lui Mladici, bolnav de cancer limfatic, s-a agravat în ultimele zile. El a fost transferat temporar în spitalul închisorii TPI. În condiţiile în care predarea lui Mladici era o condiţie impusă de Bruxelles pentru acceptarea candidaturii Serbiei la UE, Belgradul a cerut acum UE să-i fixeze un plan de aderare. Faptul că Mladici a fost văzut la meciuri de fotbal şi că a fost tratat la spitalul militar din Belgrad, în 2009, pe vremea când directorul unităţii era un actual ministru, trezeşte semne de întrebare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite