Mitt Romney strânge şapte milioane de dolari în două zile, în Massachusetts

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitt Romney a străbătut statul său, Massachusetts (nord-est), timp de două zile, vineri şi sâmbătă, şi a strâns aproximativ şapte milioane de dolari pentru campania sa electorală în vederea alegerilor prezidenţiale din 6 noiembrie, relatează AFP.

Cu două luni înainte de alegeri, Romney a renunţat pentru câteva zile la mitingurile politice, lăsându-l pe partenerul său din tandemul republican, Paul Ryan, să se ocupe de acestea, pentru a se concentra asupra strângerii de fonduri indispensabile pentru campaniile electorale americane. Mitt Romney l-a acuzat pe preşedintele în exerciţiu Barack Obama că este responsabil de această cursă pentru finanţarea campaniei.

"Este provocarea pe care o presupune un preşedinte care a depăşit atât de mult limitele privind cheltuielile federale", a declarat candidatul republican, el însuşi multimilionar. "Acum trebuie să petrecem un timp infinit pentru a strânge bani. Este de apreciat ajutorul pe care îl primin, dar ne-ar plăcea, de asemenea, să petrecem mai mult timp făcând într-adevăr campanie", a deplâns el.

Fostul guvernator de Massachusetts nu a pierdut timpul în cele două zile petrecute în statul său, unde a asistat la patru evenimente doar sâmbătă.

Momentul cel mai atractiv a fost o cină la malul mării pe insula Nantucket, pe coasta Atlanticului, unde participanţii au plătit fiecare câte 75.000 de dolari.

Romney participase anterior la o reuniune pe proprietatea unui magnat al petrolului, Bill Koch, la Osterville. Aceasta a costat fiecare participant câte 50.000 de dolari.

Pe insula Martha's Vineyard, unde Romney a luat masa, invitaţii au cheltuit câte 50.000 de dolari pentru a degusta fructe de mare şi pentru a-l vedea de aproape pe candidatul republican.

La Osterville, o "recepţie foto" organizată pentru susţinerea candidatului a condus la strângerea a 25.000 de dolari.

În iulie, Romney a beneficiat de peste 100 de milioane de dolari ca donaţii. Pentru a treia lună consecutiv, el se descurcă mai bine decât Obama, care a strâns 75 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă.

Bugetul total pentru campania învingătoare a preşedintelui Obama în 2008 a fost estimat la 750 de milioane de dolari. Experţii se aşteaptă ca în acest an bugetele să depăşească un miliard de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite