Mitt Romney îşi reafirmă opoziţia faţă de căsătoria între persoanele de acelaşi sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai probabilul adversar republican al lui Barack Obama la alegerile prezidenţiale din noiembrie, Mitt Romney, a reafirmat miercuri opoziţia sa faţă de mariajul între persoanele de acelaşi sex. Aceasta după declaraţiile preşedintelui în favoarea acestui gen de căsătorie.

Mitt Romney, care ar trebui să fie învestit de către partidul său, în august, pentru a-l înfrunta pe Obama pe şase noiembrie, a susţinut la un post de televiziune local că "nu susţine mariajul între persoane de acelaşi sex şi nici uniuni civile dacă acestea nu diferă de căsătorii decât prin simplu nume".

Candidatul republican, considerat în cadrul partidului ca fiind un moderat, a adăugat că "dreptul de a face partenerul să beneficieze de unele beneficii, printre care dreptul la vizite în spital, sau alte lucruri de acest gen, sunt de bun simţ, dar nu şi restul".

Cu puţin timp înainte, Barack Obama se declarase pentru prima dată, în timpul unui interviu pentru ABC, ca fiind în favoarea mariajului între homosexuali. "Pentru mine, personal, este important să menţionez că eu consider drept normal ca acele cupluri de acelaşi sex să se poată căsători", a declarat Obama, menţionând că depinde de statele americane de a decide.

Obama, care a devenit astfel primul preşedinte al Statelor Unite care a adoptat această poziţie, făcând această declaraţie cu mai puţin de şase luni până la alegerile prezidenţiale, a fost până în acest moment ambiguu.

Un astfel de anunţ legat de un subiect social cu potenţial exploziv ar fi putut constitui pentru Mitt Romney o ocazie de a lansa o nou salvă de atacuri împotriva adversarului său, asigurându-şi astfel susţinerea electoratului conservator, dar republicanul a ales să reacţioneze în manieră moderată.

În timp ce era guvernatorul statului Massachusetts (nord-est), un stat tradiţional democrat, Romney a trebuit să accepte dreptul la căsătorie între persoane de acelaşi sex pentru statul său, lucru reproşat în timpul campaniei primarelor republicane de către conservatorii din cadrul partidului său.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite