Mitt Romney încearcă să-şi repare gafa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitt Romney a admis, joi, într-un interviu, că afirmaţiile sale privind mentalitatea de "victimă" de care dau dovadă 47 la sută din americani, devenite publice în urma unei înregistrări făcute fără ştirea sa şi care a inflamat campania electorală din SUA, au fost "total greşite", informează AFP.

"Într-o campanie cu sute, dacă nu mii de discursuri şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri, din când în când spui lucruri care nu ies aşa cum trebuie. În acest caz, am spus ceva ce a fost complet greşit" , a declarat la Fox News candidatul republican la Casa Albă.

În primă fază, Romney afirmase că formularea sa nu a fost elegantă şi a explicat că a vorbit despre o aritmetică electorală.

Publicarea, în septembrie, de către site-ul de stânga Mother Jones a unei înregistrări video filmate în secret în luna mai în timpul unei recepţii destinate strângerii de fonduri a provocat vâlvă în campania electorală.

În înregistrare, acesta asigură că "47 la sută (din americani) vor vota pentru preşedinte orice se întâmplă. Există 47 la sută din oameni care sunt cu el, care depind de administraţie, care cred că sunt victime, care cred că administraţia trebuie să se ocupe de ei (...) Sunt oameni care nu plătesc impozite".

Preşedintele Barack Obama şi-a surprins susţinătorii prin faptul că nu a făcut referire la această înregistrare în timpul dezbaterii de miercuri la care a participat alături de Mitt Romney.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite