Mitt Romney, câştigător al scrutinului organizat în statul Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moderatul Mitt Romney a câştigat sâmbătă caucus-ul republican organizat în statul Washington (vestul Statelor Unite), potrivit proiecţiilor difuzate de presa americană, relatează AFP.

Posturile de televiziune CNN, ABC şi CBS l-au declarat pe Romney învigător în timp ce şeful partidului din acest stat a afirmat că după numărarea a aproximativ jumătate din buletine, acesta a obţinut 37 la sută, clasându-se în faţa rivalilor săi Rick Santorum şi Ron Paul, creditaţi fiecare cu câte 24 la sută din voturi.

Oficialii din cadrul partidului republican au subliniat rata de participare crescută la acest scrutin, în timp ce campania pentru alegerile primare se dovedeşte mai strânsă decât se prevedea, cu trei zile înainte de "Super Marţea" în care vor vota zece state în aceeaşi zi.

Statul Washington va trimite 43 de delegaţi la convenţia Partidului Republican unde va fi desemnat candidatul ce se va confrunta cu preşedintele Barack Obama.

Romney este pe primul loc în cursa pentru cei 1.144 de delegaţi necesari pentru a câştiga învestitura. "Super Marţea", cu cei peste 400 de delegaţi ai săi, reprezintă o miză serioasă pentru candidaţi. Georgia şi cei 76 delegaţi ai săi şi Ohio, cu 76 de delegaţi, sunt deosebit de importante.

Până în prezent, cei trei rivali ai lui Romney, inclusiv fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich, se menţin aproape unul de altul dar nimeni nu s-a detaşat ca favorit pentru a-l înfrunta pe Obama.

În afară de Ohio şi Georgia, candidaţii se vor confrunta marţi în Tennessee, Virginia, Oklahoma, Massachusetts, Idaho, North Dakota, Alaska şi Vermont.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite