Mitt Romney câştigă scrutinul republican în 10 state

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitt Romney, candidatul favorit pentru învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale americane, a câştigat scrutinul din Alaska, ultimul rezultat care mai era aşteptat din cele zece state care au votat în cadrul "Super Marţi", potrivit unei proiecţii realizate de CNN, citată de AFP.

Romney a câştigat cu 33 la sută din sufragii, urmat de principalul său contracandidat Rick Santorum cu 29 de procente, congresmanul de Texas Ron Paul cu 24 la sută şi fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich cu 14 procente, potrivit rezultatelor după numărarea a 86 la sută din buletinele de vot, a precizat CNN.

Romney a câştigat anterior alegerile republicane din Massachusetts, stat al cărui guvernator a fost în trecut, precum şi pe cele din Vermont ,Virginia, Idaho şi Ohio. La rândul său, Santorum s-a impus în statele Tennessee, Oklahoma şi North Dakota.

Fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich s-a impus în fieful său din Georgia, stat pe care l-a reprezentat la Washington timp de 20 de ani.

Cei patru candidaţi la învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie din Statele Unite s-au confruntat marţi în zece state - Georgia, Ohio, Tennessee, Virginia, Oklahoma, Massachusetts, Idaho, North Dakota, Alaska şi Vermont - care vor desemna peste 400 de delegaţi din cei 1.144 necesari pentru obţinerea învestiturii.

Romney avea cel mai mare număr de delegaţi înainte de votul din cadrul "Super Marţi", respectiv 173, în timp ce Santorum avea 74 de delegaţi, Ron Paul 37 şi Gingrich 33, potrivit site-ului RealClearPolitics.

Delegaţii îşi vor reprezenta candidatul în cadrul Convenţiei Naţionale a partidului, care îl va desemna în mod oficial în august, la Tampa (Florida), pe adversarul preşedintelui Barck Obama în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite