Mitt Romney afirmă că Iranul se va dota cu arma nucleară dacă Obama va fi reales

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitt Romney, candidat la învestitura Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale americane, a dat asigurări că Iranul se va dota cu arma nucleară dacă Barack Obama va fi reales preşedinte în noiembrie, relatează AFP.

"Dacă Barack Obama va fi reales, Iranul va dispune de arma nucleară, iar lumea se va schimba", a declarat Romney duminică, cu o zi înaintea unei întâlniri între preşedintele american şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, unde urma să fie discutat dosarul nuclear iranian.

"Preşedintele (Obama) nu a impus sancţiuni paralizante împotriva Iranului. Şi este inacceptabil pentru SUA ca Iranul să dispună de arma nucleară", a precizat Romney în cadrul unui discurs la Snellville, în Georgia.

În plus, Romney a declarat că preşedintele Obama "nu a impus ideea că opţiunile militare sunt pe masă" în dosarul iranian.

Fostul guvernator al statului Massachusetts a subliniat că dacă va fi ales, el va acţiona diferit în dosarul iranian.

"Voi avea aceste opţiuni militare. Voi decide sancţiuni paralizante şi le voi implementa şi mă voi adresa poporului iranian (pentru a-l avertiza) despre pericolul pe care îl riscă dacă se dotează cu arma nucleară", a afirmat Romney.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite