Peugeot neagă colaborarea cu Mitsubishi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul francez Peugeot Citroen neagă, în urma informaţiilor vehiculate de presa niponă, că va colabora cu constructorul auto japonez Mitsubishi în vederea dezvoltării şi producerii de piese pentru vehicule hibrid alimentate cu energie electrică de la reţeaua obişnuită, potrivit Reuters.

"Negăm informaţia. Colaborăm, în prezent, bine cu Mitsubishi în domeniul vehiculelor hibrid. În plus, avem propriul program de cercetare pentru vehicule plug-in", a declarat un purtător de cuvânt al Peugeot Citroen. Un oficial al Mitsubishi a afirmat că grupul nu are nimic de anunţat.

Publicaţia niponă Nikkei anunţa că cele două grupuri, care dezvoltă propriile autovehicule hibrid, urmează să coopereze în domeniul componentelor pentru motoare.

Autovehiculele hibrid, cu propulsie mixtă, pe combustibil convenţional şi energie electrică, sunt dotate cu acumulatori care pot fi încărcaţi fie de la reţeaua electrică obişnuită (hibrizi plug-in), fie cu energia generată la frânarea vehiculului (hibrizi convenţionali, care consumă mai multă benzină).

Astfel, Mitsubishi ar fi urmat să furnizeze grupului francez baterii de capacitate mare, ce folosesc tehnologia cu ioni de litiu, potrivit Nikkei. În iunie 2008, Mitsubishi şi Peugeot Citroen au semnat un acord prin care grupul nipon s-a angajat să livreze celui francez automobile electrice marca i-MiEV, începând cu anul viitor.

 Totodată, cei doi producători auto vor să construiască împreună automobile în Rusia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite