Minuni din gheaţă în Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Bruges din Belgia a sărbătorit 10 ani de festival al sculpturilor în gheaţă alegând ca temă a expoziţiei de  iarnă un tur în jurul lumii prin « monumente » de diverse genuri – de la statuile unor staruri precum Marylin Monroe, Madonna, Michael Jackson sau Elvis Presley – până la arcul de Triumf sau un Zid chinezesc în miniatură, care serveşte şi ca tobogan din gheaţă, sfinxul de la Gizeh etc. Amatorii de maşi

Cele 74 de sculpturi au fost realizate de circa 30 de artişti de 11 naţionalităţi, unele având o greutate de până la 2 tone şi 2 metri înălţime. Artiştii au folosit 300 de tone de gheaţă şi 400 de tone de zăpadă. La această ediţie, materia primă nu a mai fost importată din Canada sau Finlanda, ci a fost produsă la faţa locului. Expoziţia este deschisă într-un cort termal, unde temperatura rămâne constant la - 6°C grade Celsius. Expoziţia este deschisă până pe 16 ianuarie.

Strasbourg, Piaţa de Crăciun

Oraşul Strasbourg este renumit pentru Piaţa sa de Crăciun şi pentru faptul că a amplasat primul brad împodobit de sărbători, încă din 1570. Christkindelsmarik reprezintă atracţia principală a miilor de turişti sau localnici veniţi special, în fiecare an, pentru acest eveniment. Anul acesta, autorităţile locale nu au mai permis amplasarea, în căsuţele special amenajate, decât a comercianţilor sau micilor producători care prezintă produse tradiţionale din Alsacia sau regiunile limitrofe, fapt care a nemulţumit comercianţii de produse de import fără legătură cu  tradiţia locală. Invitaţii de onoare au fost anul acesta Consiliul Europei şi Parlamentul European. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite