Minorităţi "foarte criminogene" provenite din România şi Bulgaria nu trebuiesc incitate, a declarat un fost ministru francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru francez de Interne Claude Gueant (UMP) a declarat joi pentru Canal + că nu trebuie incitate minorităţi "foarte criminogene", de origine română sau bulgară, să se stabilească în Franţa, relatează Le Figaro, în ediţia electronică.

Întrebat de Canal + despre prelungirea politicii sale de către succesorul său socialist Manuel Valls, Gueant, un apropiat al lui Nicolas Sarkozy, a vorbit despre o "continuitate în vorbe", subliniind că "în materie de securitate trebuie adoptat un anumit realism", Dar "nu este chiar acelaşi lucru", a apreciat el, citând "expulzarea unor persoane care înfiinţează tabere ilegale".

El nu a folosit cuvântul "romi". "Nu îl folosesc niciodată, am spus întotdeauna persoane de naţionalitate română şi bulgară, eu nu fac disctincţii etnice". "Să aplicăm şi noi deciziile justiţiei", a adăugat Gueant. "Dar să nu incităm la stabilirea lor în teritoriu.

Noi ştim că sunt minorităţi foarte criminogene, de o infracţionalitate extrem de crudă de altfel, deoarece folosesc mult copiii", a argumentat fostul ministru.

"Nu există decât o singură soluţie: să descurajăm venirea acestor persoane şi să le trimitem acasă. Iar problemele de integrare, care sunt reale, trebuie tratate în ţările lor de origine", a conchis el.

Actualul ministru francez de Interne, Manuel Valls, s-a deplasat miercuri în România pentru a discuta despre situaţia romilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite