Ministrul georgian al Apărării a fugit din ţară de teama anchetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul georgian în exerciţiu al Apărării a anunţat luni că a părăsit ţara fiindcă au apărut temeri cu privire la eventuale urmăriri penale la adresa foştilor oficiali de rang înalt din această fostă republică sovietică din Caucaz, relatează AFP.

"Am luat decizia să părăsesc Georgia cu speranţa că voi reveni şi voi putea să-mi servesc ţara şi poporul din nou", a anunţat Dimitri Şaşkin pe Facebook, fără să precizeze unde se va afla din acest moment.

El ocupa funcţia de ministru al Apărării înainte ca miliardarul Bidzina Ivanişvili şi coaliţia sa să obţină victoria cu o majoritate absolută la alegerile legislative de la 1 octombrie.

Cu toate acestea, formal, rămâne ministru al Apărării până joi, atunci când noul Parlament va confirma Guvernul.

Şaşkin a subliniat că avea "valori total diferite" faţă de coaliţia lui Ivanişvili şi a prevenit că nu vor trebui crezute "poveştile incredibile" care ar putea fi propagate la adresa sa într-un viitor apropiat.

Unul dintre aliaţii lui Ivanişvili a declarat luni că nu va exista "persecuţie politică" la adresa foştilor oficiali de rang înalt, dar a adăugat că cei care au încălcat legea nu vor scăpa de justiţie.

"Înţeleg aceşti oameni care au comis crime şi o ştiu. Din acest motiv fug şi caută azil", a declarat Sozar Subari, solicitat să devină ministru al Administraţiei Penitenciare în noul Guvern.

Un scandal de tortură în închisoare a fost dezvăluit cu două săptămâni înaintea alegerilor legislative din Georgia, acesta umbrind imaginea Guvernului şi slăbind şansele victoriei pentru partidul preşedintelui Mihail Saakaşvili, Mişcarea Naţională Unită.

Presa georgiană a anunţat că, de asemenea, mulţi alţi oficiali din Guvernul în exerciţiu au fugit din ţară, cel puţin temporar. Dar informaţiile nu au putut fi confirmate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite