Egipt: Armata, fără „puteri extinse“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a decis duminică să anuleze o "declaraţie constituţională" adoptată de către armată în iunie, care acorda puteri extinse militarilor, a anunţat Yasser Ali, purtătorul de cuvânt al şefului statului, citat de AFP.

"Preşedintele a decis să anuleze declaraţia constituţională adoptată la 17 iunie" de către Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CSFA) care, la vremea respectivă, conducea ţara şi prin care acesta îşi aroga puterea legislativă, a anunţat Ali într-o declaraţie pe postul public de televiziune.

În plus, Mohamed Morsi i-a trecut în rezervă pe mareşalul Hussein Tantawi, ministru al Apărării, dar şi pe şeful Statului Major Sami Anan, a anunţat duminică agenţia oficială Mena, relatează AFP.

Noul ministru al Apărării este Abdel Fattah al-Sissi, potrivit televiziunii de stat.Şeful statului egiptean l-a nominalizat duminică în funcţia de vicepreşedinte pe judecătorul Mahmoud Mekki, a anunţat agenţia oficială Mena, preluată de AFP.

Mahmoud Mekki este al doilea vicepreşedinte egiptean în ultimii 30 de ani. Fostul preşedinte, Hosni Mubarak, nu a numit niciodată un vicepreşedinte până la revolta populară care l-a înlăturat de la putere în februarie 2011, în cursul căreia l-a numit pe şeful şeful serviciului său de informaţii, Omar Suleiman, în această funcţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite