Ministrul francez de Interne: "Franţa nu poate primi toată mizeria" din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţa "nu poate primi toată mizeria din lume şi din Europa", a afirmat marţi, în legătură cu dosarul romilor, ministrul francez de Interne Manuel Valls, aşteptat miercuri în România împreună cu colegul său de guvernare, Bernard Cazeneuve, care deţine portofoliul Afacerilor Externe, relatează AFP

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve vor veni miercuri în România pentru a discuta situaţia romilor şi a aborda problema "la sursă", a declarat duminică preşedintele francez Francois Hollande, transmite AFP.

"Nu putem accepta ca aceste populaţii să fie alungate din ţara lor, mutate" şi să vină în Franţa "pentru a se refugia în condiţiile în care (ele) nu pot susţine o activitate economică", a adăugat acesta.

"Sunt 15.000 de romi în Franţa, nu au venit în patru luni", a mai spus acesta, venind în apărarea ministrului său de Interne, criticat în Franţa pentru angajamentul său de a dezmembra taberele ilegale ale romilor, în termenul unor decizii judecătoreşti.

"Ministrul de Interne şi-a făcut tema": "a aplicat deciziile justiţiei şi în acelaşi timp a relocat (romii) în măsura în care este posibil sau i-a repatriat în ţara de origine", a spus acesta.

În ultimele săptămâni, în Franţa, sute de romi au fost evacuaţi din taberele ilegale de către poliţie, provocând proteste din partea reprezentanţilor romilor, a asociaţilor şi a unui partid de stânga.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite