Ministrul Bossi ia în derâdere imnul Italiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul italian al reformelor, Umberto Bossi, lider al Ligii Nordului, partid populist care pledează pentru autonomia nordului ţării, a provocat indignare duminică, după ce a luat în

Ministrul italian al reformelor, Umberto Bossi, lider al Ligii Nordului, partid populist care pledează pentru autonomia nordului ţării, a provocat indignare duminică, după ce a luat în derâdere imnul naţional italian şi a criticat statul centralist şi "fascist", relatează AFP.

Ministrul apărării, Ignazio La Russa, membru al partidului naţionalist Alianţa Naţională, a reacţionat imediat, pretinzând scuze din partea lui Bossi. "Dacă într-adevăr Bossi consideră că sentimentul de identitate naţională poate fi insultat, atunci nu doresc să mă mai aşez la aceeaşi masă cu el sau cu ceilalţi miniştri din Liga Nordului în Consiliul de Miniştri", a declarat La Russa.

"Ministrul reformelor, care a depus un jurământ faţă de republică, trebuie să-şi ceară scuze de la italieni pentru insultele aduse imnului naţional", a declarat şi Massimo Donadi, deputat din partea partidului de opoziţie Italia Valorilor, condus de fostul judecător anticorupţie Antonio di Pietro.

"Nu trebuie să mai fim sclavii Romei"

"Imnul spune că Italia este sclava Romei. Eu spun..." şi Bossi a continuat cu un gest, ridicând degetul din mijloc, în cursul unei reuniuni a liderilor Ligii Nordului, potrivit agenţiei ANSA.

"Trebuie să luptăm împotriva secăturii centraliste. Sunt 15 milioane de oameni dispuşi să se lupte pentru libertatea lor. Fie vom obţine reformele, fie chiar va fi război şi noi vom câştiga", a declarat Umberto Bossi.
"Trebuie să luptăm împotriva statului fascist. A venit timpul, fraţilor, să punem capăt la toate acestea", a adăugat liderul Ligii Nordului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite