Miniştrii francezi, după rromi la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul francez de Interne Manuel Valls (foto) şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve vor veni în septembrie în România pentru a discuta despre integrarea rromilor cu autorităţile de la Bucureşti.

Vizita vine în contextul în care guvernul socialist de la Paris a anunţat recent relaxarea condiţiilor de angajare pentru rromi, concomitent cu o continuare a politicii de evacuare a taberelor ilegale. „Vreau să înţeleg de ce în România nu sunt aplicate politici puternice de inserţie în favoarea rromilor", a declarat Valls la postul de radio Europe 1. De altfel, ieri, poliţia franceză a evacuat o tabără ocupată de peste 70 de rromi de-a lungul căii ferate din Evry, în regiunea pariziană, oraş condus până în iunie de ministrul de Interne Manuel Valls.

Reuniune a UE

Pe de altă parte, premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a anunţat că ţara sa va solicita în zilele următoare o reuniune a Consiliului Uniunii Europene, pentru a rezolva la scară europeană problema cetăţenilor de etnie rromă.

Desfiinţarea taberelor ilegale de rromi şi expulzarea acestora au determinat Comisia Europeană să pună Franţa sub supraveghere. Ulterior, Executivul European a lăudat intenţia guvernului francez de a căuta soluţii adecvate şi voinţa acestuia de a coopera cu Comisia şi cu celelalte state ale Uniunii Europene pentru rezolvarea problemei rromilor. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite