Ministerul de Interne britanic, ţintă a unui atac cibernetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Interne britanic a anunţat sâmbătă că investighează informaţiile potrivit cărora site-ul său ar fi fost ţinta unui atac cibernetic.

Ministerul de Interne britanic a anunţat că investighează informaţiile potrivit cărora site-ul său ar fi fost ţinta unui atac cibernetic condus de grupul de hackeri Anonymous, ostil planurilor guvernului de a intensifica monitorizarea poştei electronice şi a consultărilor site-urilor Internet, informează duminică AFP.
Internauţii au descoperit pe pagina de start a acestui minister un mesaj care indica că serviciul era indisponibil din cauza unui volum mare de trafic.
Un mesaj pe contul Twitter al grupării Anonymous indica: 'TANGO DOWN' (în termen militar, 'Ţintă distrusă'), 'pentru proiectele voastre draconice de monitorizare'.
Acelaşi mesaj a fost repetat pe contul Anonymous din Marea Britanie.

'Suntem la curent cu faptul că Ministerul de Interne ar fi putut fi obiectul unor proteste online. Am luat toate măsurile necesare şi monitorizăm situaţia îndeaproape', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Guvernul britanic a fost obiectul, săptămâna trecută, unor violente atacuri împotriva proiectelor sale de instalare de echipamente care să permită serviciilor de informaţii electronice accesul în timp real la date privitoare la fiecare mesaj sau e-mail trimis, site-urile accesate sau apelurile telefonice efectuate.

Aceste măsuri constituie 'un pas fără precedent, prin care Marea Britanie va adopta acelaşi tip de supraveghere care există în China şi Iran', a afirmat Nick Pickles, director al asociaţiei Big Brother Watch Campaign.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite